КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ В КЛАСАЦИЯТА ПО КОНСУМАЦИЯ НА "ТВЪРД" АЛКОХОЛ?

2017-01-10 18:34:07

Класация за 2016 год. на държавите по консумация на т.н. „твърд” алкохол /става въпрос за напитките с алкохолно съдържание над 32% об./.

Ето и нациите с най-висока употреба на дестилати: /класацията е направена на базата на официално продадените в търговската мрежа концентрати, разделени на общия брой на пълнолетното население в съответната държава - на възраст от 18 до 100+ години/.

Българите винаги сме се славили като сериозни почитатели на концентрирания алкохол! Интересно е, че въпреки неотчетеното количество „домашна” ракийка, БЪЛГАРИЯ е на престижното 6-то място в света със средно седмична употреба на глава от населението на 180 мл. дестилати. Това е средното количеството концентрат изпит от всеки статистически гражданин за период от 7 дни. /При 6 милиона пълнолетни за България това прави обща средно седмична употреба от 1 080 000 литра концентриран алкохол./

Преди нас в световен мащаб са:

= ЯПОНИЯ е на 5-то място. Японците не само здраво работят но и добре пият – по средно 193 мл. алкохол седмично на човек от населението;

= ТАЙЛАНД е на 4-то място в класацията със 198 мл. седмична консумация. На тази азиатска страна, вероятно, помагат и множеството туристи.

= ФИЛИПИНИ. Филипинците изпиват средно по 237 мл. алкохол седмично и с това заемат почетното 3-то място.

= РУСИЯ. Въпреки огромните старания на голяма част от населението руско говорящите се класират на 2-ро място със средно 277 мл. /най-често/ водка седмична консумация. /без чувство за хумор – в това количество НЕ влизат изпитите: самогон, антифриз, течност за чистачки, лосион за след бръснене и други/

= ЮЖНА КОРЕЯ. Това е държавата с най-дълъг работен ден. Със средно 602 мл. седмична употреба на алкохол те безспорно заемат 1-во място. Вероятно като анти стресова терапия?!

НАЗДРАВЕ!!!

А може би по-добър анти стрес и по затоплящи в тези зимни вечери биха били патентованите продукти на Кралската изба: Снежно вино, Малиново Мерло, Смокиново вино ???!!!

Или едно греяно Каберне совиньон от колекцията „Реджина”?

На своите почитатели Кралската изба на Двореца край Балчик е определила празничен бонус – бутилка от искрящото Розе от Пино Ноар.